събота, 28 септември 2013 г.

Ревю на Toshiba L50DT

Toshiba L50DT
Процесорите на AMD са добър избор за производството на евтини лаптопи, въпреки явното превъзходство на продуктите на Intel. Те са по-скоро за високият клас мобилни компютри. Не е изненада, че Toshiba са избрали именно APU (accelerated processing unit) процесорът на AMD за своят Satellite L50DT. Това е процесор, който комбинира компютърния и графичния процесор в едно – нещо, което се наблюдава в повечето Intel чипове.

Самата честота на работа на четириядрения процесор е 1.7 гигахерца, като в режим „турбо” може да достигне до 2.7 гигахерца. Графичният дял на процесора, които работят на честота между 450 и 554MHz, което е доста слабо като характеристика, ако погледнем други модели лаптопи на пазара. 

15.6 инчовият екран има резолюция 1366x768 пиксела, което е нормално за евтин лаптоп, но качеството на изображенията е меко казано незадоволително. Яркостта на цветовете и контраста на отделните детайли са слаби като изпълнение. Ъгълът на виждане също би могъл да бъде по-добре изпипан. Това не са единствените недостатъци на този лаптоп, защото дизайнът може да се определи буквално като „дървен”. 

Откъм опции за свързване са ни предоставени добри възможности –USB 2.0 и USB 3.0 портове, HDMI, както и четец за SD карти. Машината може и да не е особено красива, но поне изглежда доста здрава, така че от тази гледна точка може да сте спокойни. Цената от $880.00 може да се стори на доста хора като завишена, с оглед параметрите на лаптопа, но все пак моделът си има и своите предимства. 

от pcadvisor
снимка: thegoodguys.com.au

0 comments:

Публикуване на коментар