сряда, 2 октомври 2013 г.

Insignia Flex 10.1 - евтин таблет

Insignia Flex 10.1
Със своите 558 грама, Insignia Flex 10.1 е по-лек от повечето 10-инчови таблети. Въпреки името си (flex – от гъвкав), джаджата е доста здрава и стабилна. Задната част на панела е покрита с метална сплав. Най-горната част отзад на корпуса, е пластмасова и в нея се намират два аудио говорителя – по един във всеки край. В дясната част се намира и бутон за регулиране силата на звука, както и копчето за включване и изключване.

IPS екранът е приятен за гледане, като разполага с резолюция от 1366x768 пиксела. Цветовете са много чисти от различни ъгли на виждане. Екранът с пропорции 16:9 е перфектен за гледане на филми и широкоекранни компютърни игри, но тъй като е доста тънък и същевременно дълъг, изглежда странно в този режим.

Таблетът няма GPS, но получаваме Bluetooth 2.1 и EDR. Чрез приложението Miracast, можете да гледате видео стрийминг от или на друго устройство с HDTV или същото приложение, като дори не ви трябва Wi Fi.

Пространството за съхранение на данни е 16GB според производителя, като има възможност да добавите още до 32GB чрез microSD карта. Портовете micro USB и micro HDMI са разположени на удобно място, и дори да сте ги свързали с друго устройство, това няма да ви пречи на нормалната работа с таблета. В предната част имаме и 2 мегапикселова камера, която е подходяща и за видео разговори. Таблетът е с 1GB RAM.

Insignia Flex 10.1 се задвижва от по-стара версия процесор Tegra 3 с честота на работа 1.3 гигахерца, но е с много добра производителност. Смело можем да кажем обаче, че графичният чип не е достатъчен за нормално възпроизвеждане на малко по-сложни елементи в игрите. Цената от 240 долара обаче го прави апетитен за доста фенове на технологиите.

От pcmag.com

0 comments:

Публикуване на коментар