неделя, 13 октомври 2013 г.

Lenovo пускат лаптоп с Android

Лаптоп Lenovo с Android
Случайно публикувано ръководство за употреба от производителят на преносими компютри Lenovo беше причината да се заговори за пускането на нов лаптоп задвижван от операционна система Android, а не Windows. Моделът ще бъде с името IdeaPad A10, а дисплеят според изтеклата информация е 10.1-инчов с HD качество, а освен това ще бъде и тъйскрийн.

От компанията са планирали да обявят новото устройство официално, но по грешка са публикували ръководството за употреба преди това. Очаква се в близко време да се разкрият повече подробности за продукта и на какви цени ще се продава.

Това, което е представено като характеристики кара специалистите да смятат, че това ще бъде бюджетен лаптоп. Процесорът е четириядрен, производство на фирмата Rockchip и работещ на честота 1.6 GHz. Потребителите ще могат да избират измежду варианти с 1 или 2 GB RAM и 16 или 32 GB място за съхраняване на данни. Производителят ни предоставя още слот за micro SD карта, HDMI изход и 0.3 мегапикселова камера.

Изглежда доста производители започват да се ориентират към лаптопи с различни операционни системи, като Android и Google OS. Причината за това е, че доста потребители не са доволни от новите версии на Windows. По-рано през годината бяха пуснати различни лаптопи, които работят едновременно с Android и Windows.


0 comments:

Публикуване на коментар