сряда, 2 октомври 2013 г.

Maingear Pulse 14 - още един малък лаптоп за геймъри

Лаптопите за компютърни игри са обикновено 17 или 18 инчови машини, предназначени да стоят на едно място през по-голямата част от функционирането си. От време на време се появяват изключения на пазара, но много рядко са достатъчно успешни едновременно откъм лесна преносимост и геймърска мощност.

Maingear Pulse 14
engadget.com

През тази година обаче се наблюдава една малко очаквана тенденция – все повече и повече 13 или 14 инчови геймърски лаптопи. За разлика от минали години, тези модели не са от стандартните малки ноутбуци с малко по-добра графика, а са си изцяло направени за геймъри, които разбира се имат своите много високи изисквания.

Maingear Pulse 14 е геймърски лаптоп, от класа на Razer Blade и Alienware 14. Цената на базовият модел започва от 1255 долара. Дизайнът е много приятен, а самият компютър е ултра тънък. Най-важното във всяко устройство от подобен тип – процесорът и видео картата са съответно Intel i7 4702QM и Nvidia GeForce GTX 760M. В една стабилна конфигурация можете да имате включени двойка SSD от по 128 гигабайта, както и стандартен HDD от един терабайт. Освен тях, трябва да похвалим и щедро предоставеното количество оперативна памет от 16 GB.

Лаптопът обаче има един много сериозен недостатък, по който отстъпва пред конкурентите – дисплеят е доста обикновен за цената си, като повечето хора ще бъдат разочаровани. Резолюцията е  1600x900 пиксела, като качеството на картината е добре, но не зашеметяваща – определено очаквахме повече. С подобен екран разполагат и двойно по-евтини машини. Клавиатурата и тъчпада са също малко неудобни, като често се бъркат клавишите.

Maingear Pulse 14 разполага с HDMI изход, Ethernet порт, както и четец за SD карти. Батерията издържа около 6 часа, което доста добър показател, като се има предвид мощните параметри на лаптопа. За съжаление и този модел не може да бъде наречен перфектния лаптоп за геймъри, но с един външен екран, може да ви стане любимец.

от cnet.com

0 comments:

Публикуване на коментар