вторник, 15 октомври 2013 г.

Ревю на лаптопа Sony VAIO Flip 14

В надпреварата да бъде създаден лаптоп, който максимално да се възползва от приятният тъчскрийн интерфейс  на Windows 8, производителите създадоха голямо разнообразие от хирбиди, съчетавайки лаптоп и таблет в едно устройство. Sony представиха новият VAIO Flip 14. Този 14-инчов лаптоп има дисплей, който може да се разгъва до 180 градуса.

Подобно на повечето Vaio ноутбуци, и този има стилен и лъскав дизайн. Корпусът е покрит с черен алуминий, но за съжаление доста лесно се цапа. Освен това ъглите са малко по-остри от необходимото и може да ви се стори неудобен за държане в ръце за по-дълго време. По средата на корпуса има лайсна, зад която се крие панта, която позволява да обърнете екрана на лаптопа и да преминете в режим таблет.

Екранът, който както вече споменахме е 14 инча, а резолюцията му е 1920 x 1080 пиксела. Качеството на изображенията е кристално, контрастът и яркостта на картината доставя допълнително удоволствие за очите. Местейки екрана нагоре или надолу до 45 градуса няма да предизвика кой знае каква промяна в качеството на цветовете. Клавиатурата малко разочарова, бутоните са сравнително неудобни, цапат се лесно, а и острите ъгли правят продължителното писане истинско изпитание. Камерата на лаптопа е 1 MP и не очаквайте супер качествени снимки, но поне видео разговорите протичат гладко и без насичания.

Sony VAIO Flip 14 се задвижва от 1.6 GHz процесор i5-4200U на Intel, подкрепян от 8GB RAM. Капацитетът на твърдият дискт е 500GB, което е достатъчно за съхранение на мултимедия и работни файлове. Графичният чип е интегриран Intel HD Graphics 4400, но не се надявайте да играете новите игри на висока резолюция и високо ниво на графичните детайли. Батерията издържа малко повече от 7 часа при режим с намалена яркост на дисплея, което е достатъчно за пълен работен ден в офиса.

0 comments:

Публикуване на коментар