четвъртък, 3 април 2014 г.

Chillblast Prestige i5-4200SH

Лаптопът Prestige Chillblast i5 - 4200SH може и да не е особено красив, но за цената си от 1000 долара е почти толкова мощен, колкото някои от водещите модели на серията 13-инчови MacBook Pro лаптопи на Apple. Това е благодарение на 2.5GHz Intel Core i5 - 4200M процесор, чиято честота на работа може да достигне до 3.1GHz в режим Turbo Boost, когато температурата позволява.

Това е един от най-бързите двуядрени процесори, които сме виждали, който заедно с 8GB оперативна памет, Prestige i5 - 4200SH постига изумителни резултати при тестовете с мултиумедийни приложения. Лаптопът  няма никакви проблеми да се справи с няколко отворени приложения едновременно, в това число и някои от най-взискателните програми за обработка на видео и изображения. Необичайно за Chillblast, Prestige i5 - 4200SH не разполага със собствен графичен чип, а идва с интегрирана Intel HD Graphics 4600. Все пак не би трябвало да имате проблеми с повечето компютърни игри, особено ако намалите настройките за детайлност на графиката.

Клавиатурата на лаптопа е много удобна за писане. Нейните плоски клавиши можеше да бъдат малко по-подвижни във вертикално положение, но все пак реагират добре при натиск. Има и една малка цифрова клавиатура от дясната страна. Тъчпадът обаче леко разочарова, така че може би ще ви е по-удобно да използвате мишка, ако ви се налага да работите по-дълго време на ноутбука.

Единственото нещо, което ни пречи да определим този преносим компютър като „страхотен”, е неговият 15.6-инчов екран. Като цяло, цветовете изглеждат до голяма степен точни, но контрастът разочарова. Нормално е да се очаква контрастно съотношение от най-малко 400:1 за лаптоп на тази цена, но при този модел измереното съотношение е едва 263:1. Ако гледате филми или видео, ще ви се налага да нагласите положението на дисплея доста прецизно, защото ъглите на виждане не са достатъчно добри.

Prestige i5 - 4200SH идва с богат набор от портове, включително два USB3.0 и два USB2.0 порта, VGA и HDMI видео изходи, четец за SD карта, Gigabit Ethernet, Bluetooth, DVD записвачка и отделни жакове за слушалки и микрофон.

Лаптопът се предлага с различни опции за съхранение на данни, а моделът който разглеждаме е с хибриден SSHD диск от 500GB. Той съчетава скоростта на SSD с капацитета на стандартния твърд диск, което позволява да се повиши скоростта на зареждане. Батерията на този Prestige издържа до 9 часа при намалена яркост на екрана, което е впечатляващо, при положение, че моделът е доста взискателен откъм енергия.

0 comments:

Публикуване на коментар