петък, 22 април 2016 г.

Добрият уеб дизайн не се прави за един ден

За някои проекти времето за работа не е от значение. Но ако планирате някакво събитие е важно да започнете да изготвяте промоционални материали предварително.

Преди даже да започнете с дизайна си, ви трябва време за намерите добър професионалист в уеб дизайн услугите. Ще ви трябват от няколко дена до няколко седмици за да направите тази важна стъпка. След като намерите уеб дизайнер, ще отнеме още няколко дена да подпишете договор. Ще трябва да платите депозит преди да бъде започната работата. Отделете възможно най-много време преди да започне работния процес. И знайте, че работният процес няма да върви гладко както искате.


Добрият уеб дизайн не се прави за един ден

Има и част от процеса, в която имате различия във визията с уеб дизайнера и ще трябва всичко да бъде започнато от начало.

Уважавайте времето, което уеб дизайнера е отделил за вас. Няма нищо по-лошо от това да бъде изчистен списъкът със задачи за проектите и да се чака подписването на договора, да бъде изпратен депозита и да се чака следващият проект. Дайте помощните си материали на уеб дизайнера на време, така че той да успее да спази крайния срок.

Когато започвам даден проект, давам на клиентите си да попълнят един въпросник. Така ще знам какво очакват те от проекта и каква е неговата цел. Като клиент, например, вие искате търговски сайт, който включва много текст. Добре е да имате готовите текстове и да ги изпратите на уеб дизайнера на време. Това се отнася и за логото, снимките, хостинга и информацията за продуктите.

Време за работа: за съжаление процесът по създаването на един уеб сайт не е спонтанен. Има много неща, от които то зависи. Така, че дайте време на дизайнера да помисли по проекта ви, проблема ви и как да направи дизайн, който да ви донесе търсените резултати. Има едно недоразумение, което твърди, че програми като PhotoShop или Illustrator създават прекрасни web дизайни само за минути. Това е абсолютна глупост!

Направата на уеб дизайн изисква и да се помисли за стратегията на проекта, да се проучат конкурентите ви и да се създадат някои решения, които да се срещнат с целите ви. Всичко това би отнело от 2 до 3 седмици за сайт с пет страници, например.

След като сте завършили дизайна на сайта си има още куп неща, които да се направят.

Време за работа на други доставчици

Писането, проверката на текста и фотографията трябва да се направят преди дизайна на един проект да започне да се прави. Направете график, по който да работи проекта и всички доставчици да знаят кога е крайният им срок. След като сте готови с това и дизайна си, ще ви трябва време за програмиране, купуване на хостинг и реклама на сайта.

Време за разпространение

Ако сте направили сайт и не планирате да го включите в пазара по друг начин, направете така, че той да бъде индексиран от търсещите машини. Това ще отнеме от няколко седмици до няколко месеца. Добра идея е да добавите промоции в сайта си, e-mail новини дори флаери или пощенски картички онлайн.

Време за реакция на таргет пазара

Това е важен аспект, ако правите маркетингови материали или промотирате някакво събитие. Трябва да снабдите клиентите си с материалите по-рано. Направете го в подходящия момент, за да могат клиентите ви да вземат предвид офертата ви, да обмислят бюджета си и да разберат повече за вас от други източници. Ако сте поканили самостоятелни предприемачи, то очаквайте да е трудно за тях самите да направят графика си, ако имат само едноседмично предизвестие. Но ако им дадете 3 седмици преднина, ще бъде много по-лесно за тях, например ако трябва да пътуват.

С всички тези неща, взети предвид, ще можете да планирате проекта си месеци предварително. Истината е, че голяма част от тези стъпки могат да бъдат направени за много кратко време.

0 comments:

Публикуване на коментар