четвъртък, 21 април 2016 г.

Google съвместно с Intel и Sony разработват Google TV

Внимание, Интернет любители, вече е факт разработката на Google TV от корпорацията Google Inc., която съвместно с компаниите Sony и Intel вече подготвят новия клас Интернет телевизори и set-top кутии, предаде New York Times.

Проекта, под името Google TV започна края на миналата година със своето планиране, а началото на тази година стартира разработката си. Вече е публично ясно, че тази нова Интернет технология, ще използва операционната система Android отново на Google. Периферните устройства са задача на компанията Logitech International.

Google съвместно с Intel и Sony разработват Google TV
 Проекта на новия век има за цел да направи Интернет ползваемостта на съвременните интерактивни платформи още по-съвременна, функционална, удобна и приятна. Интернет телевизорите ще Google TV ще „прожектират” платформи като Facebook, Twitter, YouTube, различни други социални мрежи и социални медии, компютърни игри, и други, като Web потребителите ще чувстват едно ново по-различни и грабващо потребителско преживяване.
От New York Times известиха, че Google вече са започнали съвсем ранни тестове заедно с втория по мащаб сателитен оператор в USA Dish Network.

Началото на месец март Wall Street Journal също публикува новината, че двете компании Dish Network и Google Inc. са стартирали тестове и за нова услуга, свързана с търсене на телевизионни програми. Услугата се подава на set-stop кутиите, които използват wireless технологии и софтуер на операционната система Android. Чрез тази технология, потребителите ще имат възможност да получават резултати от търсене на Dish Network сателитната мрежа, както и в същото време уеб сайтове като YouTube, а изключително умни системни програми ще персонализират гледането на TV предаванията.

Това обаче не е всичко. Компанията за проучвания comScore ще прави измервания и анализи на взаимодействието на потребителите с TV приемника Google TV, което е още една от стратегиите за завладяването на интерактивния медиен пазар с три екрана – PC, мобилен телефон и TV.

Както някой от нас си спомнят, всичко започна още средата на миналата година, когато Google обявиха подобрение на бизнес модела си с продажба на телевизионна реклама. Корпорацията е изключително напреднала в персонализирането и таргетирането и телевизионните реклами ще бъдат гъвкаво моделирани към групи домакинства и бизнес потребители.

Подобни “Sci-fi” сценарии постепенно изтласкват класическите технологии към Интернет, и в близко бъдеще цялата телевизия може би ще бъде IP базирана. Потребителите ще имат възможност да гледат една нова интерактивна телевизия на различни видове устройства според вкусовете и възможностите си, ще избира специфични реклами и рекламни канали, ще участва в анализите, ще бъде част от огромната Интернет мултимедийна и медийна система.

На презентация, публикувана в etimes.bg ясно се посочи разликата между старите порядки и Интернет технологиите на новия век – Google TV няма да има Prime Time, а ще има единствено My Time.

0 comments:

Публикуване на коментар