четвъртък, 21 април 2016 г.

Internet Explorer и проблемите на уеб дизайнерите

Сигурен съм, че всеки уеб дизайнер се е сблъсквал с недоразумението, наречено Internet Explorer. Въпреки, че този браузър е вгорчил живота на много съвестни хора, вече има оръжия, с които да отвърнем на удара.

Моят най-любим метод е да се създаде условен метод, като например:

<!–[if IE]><h1><strong>Internet Explorer е браузър с много неудобства<a>Препоръчваме ви да си инсталирате Firefox или Opera, за да подобрите своето Интернет сърфиране</strong></h1><![endif]–>

Internet Explorer и проблемите на уеб дизайнерите


Условията са много хитър начин и за обща употреба могат да станат много полезни. Не сте ограничени само до <!-[if IE]>. Коментарите разбират и други оператори. Например NOT, който се изобразява с удивителна. Например, “ако не е Internet Explorer” би изглеждало така
<!- [if !IE]>. Има и други като ‘по-голям от’ = ‘gt’, ‘по-голям или равен’ = ‘gte’, ‘по-малък от’ = ‘lt’, ‘по-малък или равен’ = ‘lte’. По същият начин можете да добавяте и версиите на браузърите – <!—[if lte IE 5.0]>.

Графиките изискват използване на CSS код, който се интерпретира от различните браузъри по различен начин. Победителят в получаването на перфектен код и тоталното му разрушаване е, разбира се, Internet Explorer. Много е изкушаващо просто да игронираре IE потребителите и техният браузър, но около 58% все още използват неговите услуги.

И така как да оправим проблема?

Първо трябва да се убедим, че кода е валиден. Можете да проверите това тук – http://validator.w3.org/.

Ако забелязвате, че имате проблем с дадена част от сайта ви, експериментирайте просто с кода, който й съответства. Да кажем, че част от съдържанието ви отива по-надолу отколкото трябва. Просто си поиграйте със стойностите margin-ите.

Ако все пак не намирате удоволствие в експериментирането, опасявам се, че най-добрият начин, който можете да приложите е нещото, което намирам за наистина съкрушаващо – да започнете отново. Е, разбира се няма да започнете от нулата, но ще трябва да тествате всяка една част от дизайна си внимателно и да я преправите.

В днешни дни, средностатистическият сайт има структурата на div в div в div. Първата ви работа е да дадете позиция на всеки един div чрез CSS кода и да им сложите border или background-color, за да ги виждате добре. Сега нагласетевсеки един div там където трябва да седи, като им давате различни цветове, за да се различават. Правете така, докато окончателно не оформите страницата си. Така ще избегнете бъговете при различните браузъри и ще можете да започнете да ги пълните със съответното съдържание един по един.

0 comments:

Публикуване на коментар