четвъртък, 21 април 2016 г.

Twitter: игралната площадка на Интернет търговците

Публикация в официалния блог на Twitter сочи, че съобщенията са нараснали от 5,000 на ден през 2007 година до 2,5 милиона през 2009. Това са средно по 600 съобщения на секунда!

Факт е, че в днешно време почти всички използват социалните мрежи, което е добра новина за онлайн търговците.

Twitter: игралната площадка на Интернет търговците

За разлика от традиционните e-mail кампании, много търговци не разбират как да проведат
добра маркетингова кампания в Twitter. Тук, за разлика от електронната поща, има кратки съобщения. Съществуват абонаменти, чрез които да следите за съобщения на дадени лица. По-важното е, че тези съобщения се изпращат в реално време.

Друга важно нещо е, че търговците трябва да привикнат към съвсем различен подход. В Twitter повечето потребители търсят да създадат нови отношения. Те участват чрез въпроси и обратна връзка, за разлика от e-mail-ите, които трупат съобщения в кутията и чакат да стане нещо. Това значи, че търговците трябва да се научат да „слушат” клиентите много внимателно.

Twitter + E-mail

E-mail търговците трябва да се ориентират по-скоро към Twitter, където да провеждат кампаниите си. Иска се просто на клиентите да бъдат представяни кратки, но примамливи съобщения. Ето няколко начина, по които да стане това :

  • Пишете полезни съобщения с връзки към страници с подробно описание. Там може да има опция за регистрация. Ако информацията е достатъчна, потребителите могат да поискат e-mail абонамент.

  • Създайте Twitter страница за всеки продукт или услуга, които предлагате. Така по-добре се насочвате към целевата аудитория.

  • Направете си акаунт, от който изцяло да се занимавате с поддръжка на клиентите, като им отговаряте на въпроси, искания и обратна връзка.

  • Промотирайте Twitter акаунта си и на други маркетингови канали, като например e-mail кампании, newsletter-и или просто връзка към уеб сайт.

0 comments:

Публикуване на коментар